Lastige vragen want ik wilde ze niet beledigen en ik wilde haar al bijna een lijstje met leuke koks mailen. Gelukkig wachtte ik nog even tot ik een week later bedacht dat ik heel graag wilde maar alleen op de volgende manier: een eigen huis, huurautotje, een vergoeding en een assistent.
Dat mailde ik en er kwam een snelle reply dat ze het allemaal prima vonden. En daar zat ik dus een week op te wikken en te wegen....
Dus afgelopen week met
Op de eerste avond voor de gasten kwamen zochten we Marjan en Fokko op in hun villa en zochten we de huiswijn uit.
Vervolgens keken we elke avond voor passende wijnen. Luilekkerland perikelen.
Wit, Mantellassi Maremma Bianco 2014 (Trebbiano, Sauvignon en Vermentino)
Rood, Chianti Classico 2014 (Sangiovese). Ook geproefd maar niet gekozen Vernaccia di
San Gimignano, Vermentino, Morellino di Scansano en Rosso di Montepulciano.
Mousserende wijnen
Prosecco Asolo Treviso – Veneto (op Maandag)
Bracchetto de Acqui uit Piemonte - Zoete rode mousserende wijn bij aardbei
dessert
Pignoletto mousserende uit Emilia, als aperitief maar ook door de (aardbei)
scropinno (daar ga je van dansen)
Wit
Patria Etna Bianco van Sicilie (druiven Caricante en Catarratto) bij de vissoep
Valle Isarco Gruner Veltliner uit Alto Adige (oosterijkse witte druiven uit noord
Italie) bij de carpaccio van zwaardvis
Pinot Grigio uit Collio Friuli
Falanghina uit Campanie (lokale druif uit Zuiden)
Arneis de Roero uit Piemonte
Pigato wit uit Ligurie (laatste avond diner)
Gavi uit Piemonte (100% Cortese ) laatste avond diner
Rapitala uit Alcamo / Sicilie laatste avond diner
Rood
Rosso de Montalcino (Sangiovese uit Montalcino Toscane, kleine Brunello)
Vino Nobile di Montepulciano (Sangiovese uit Montepulciano Toscane) bij de
Bistecca op maandag
Lagrein uit Alto Adige (fris rood bij de saltimbocca)
Lacryma Christi del Vesuvio wijnhuis Mastroberardino (druif is piedirosso) als
toegift op de visavond, wijn uit Campania,flanken vd Vusuvio)
Barbaresco van de druif Nebbiolo, kleine Barolo, bij de Ossobucco laatse avond.
En verder;
Van het Wijnhuis in Montecarlo Fattoria del Teso (bezoek op donderdag)
Montecarlo Bianco (sauvignon, trebbiano, semillon en Pinot Bianco) bij de pasta
Vongole
Vermentino del Teso bij de lunch na de workshop
Anfidiamante rosso bij de Lunch (Sangiovese, Syrah, Merlot en Petit Verdot.)
Montecarlo Vinsanto DOC (Trebbiano ingedroogd en lang gerijpt bij de Suppa
Inglese).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten