dinsdag 2 augustus 2011

Azijnpissers

Als je zwanger bent, eet je augurken. En als de vader een kok is, zijn dat cornichons.

Gister haalde ik een klein potje, natuurlijk weer niet goed gekeken; zit er saccharine in. Alsof je een zoetje eet. Met een zuurtje. En dat zuurtje blijkt ook weer geen echte azijn, ook al staat er wel azijn op het potje. Daar had de Keuringsdienst van Waarde ooit al een item over.
"Gebruikt u chemische azijn omdat het goedkoper is?" vraagt de journalist.
-"Nee, omdat we het al 60 jaar zo doen", antwoordt de augurkenboer. "Never change a winning team."
De augurkenboer zit vlakbij mij achter in Amsterdam-West en hij heet Kesbeke. Slechte reclame is ook reclame zeggen ze, vandaar dat ik hem maar even noem.

In Italiƫ schijnt het zelfs niet te mogen, azijn die niet van een natuurlijk product komt. In Nederland hebben we daar een slim foefje voor bedacht. Als er azijn op staat dan is het chemisch. Als het echte azijn is, dan heeft het het bijvoegsel "natuur". Kijk dus op de potjes of er natuurazijn in zit.

Meneer Kesbeke heeft trouwens wel een nieuwe transfer aangekocht voor dit seizoen. Biologische augurken met brandewijnazijn ipv azijn en suiker ipv zoetstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten